Bolehkah Produk Di China Dibeli Secara Online? - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Tuesday, December 4, 2018

Bolehkah Produk Di China Dibeli Secara Online?

Seperti yang kita ketahui, zaman sekarang telah berubah bukan seperti tahun 90an, dimana jika anda membeli produk melalui negara China, anda terpaksa membeli dengan orang-orang Cina di Malaysia.

Ini kerana, pada masa itu, kebanyakannya peniaga yang tahu dan amat arif bagaimana melakukan pembelian produk di negara China adalah terdiri dari orang-orang Cina itu sendiri dan mereka menyembunyikan rahsia ini kepada peniaga-peniaga tempatan.

Mereka telah menopoli perniagaan ini telah begitu lama hingga mereka telah membuatkan keuntungan yang  begitu banyak sekali di Malaysia hingga sekarang dan lihatlah kaum Cina di Malaysia amat kaya, bukan?
Shopping China
Picture by Ijmaki, Licenced Via Creative Commons
Tetapi kini, orang-orang tempatan nampaknya boleh bersaing dengan kaum Cina kerana mereka kini berupaya untuk melakukan pembelian produk dari China dengan datang sendiri ke negara berkenaan atau melakukan pembelian secara online sahaja.

Anda kini boleh membeli produk dari China melalui web popular seperti alibaba.com, aliexpress.com, taobao.com, 1688.com, lazada.com, shopee.com dan banyak lagi.
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: December 04, 2018

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.