Kenapa Perlu Pilih NetKL Untuk Domain Name Anda? - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Thursday, August 9, 2018

Kenapa Perlu Pilih NetKL Untuk Domain Name Anda?

Anda tentunya tercari-cari dimanakah syarikat yang patut anda beli untuk domain name bagi website anda. Walau begitu, di internet terdapat begitu banyak sekali syarikat penyedia untuk domain name dan juga hosting.

Pembelian domain name menggambarkan web anda kelihatan professional sekali disebabkan domain name yang berbayar dan bukannya percuma. Ia sekaligus web anda mudah ditemukan berdasarkan pemilihan nama domain name atas pilihan anda sendiri selari dengan tema website anda.

Pejabat NetKL berpangkalan di Malaysia.

Semasa anda tercari-cari syarikat penyedia domain name untuk website anda, penulis memberikan anda cadangan untuk memilih syarikat NetKL untuk  domain name anda. Ini kerana syarikat penyedia domain name ini beribu pejabat di Malaysia sendiri, bermakna anda mudah berurusan dengan syarikat ini jika terdapatnya masalah berkaitan dengan pembelian domain name, tetapan, atau lain-lain masalah.
NetKL
NetKL merupakan sebuah syarikat penyedia hosting serta domain name yang agak besar di Asia Tenggara dan setakat artikel ini ditulis pelanggan NetKL telah mencapai 180,000 pelanggan dan ini bukan sesuatu angka yang kecil.

Pelanggan –pelangan NetKL termasuklah pelanggan persendirian serta ahli korporat dan kebanyakannya daripada seluruh Asia Tenggara.

Lokasi pejabat NetKL.

NetKL  atau nama sebenar perniagaan mereka adalah Network NetKL ( 001614957-U) berlokasi di alamat A-11-02, D’Alamanda Pudu Impin IV, No.2, Jalan Pudu Impian, 56100, Kuala Lumpur Malaysia.

Jika anda ingin berurusan dengan syarikat ini, anda boleh menghubungi talian hotline  019-248-3858 atau menghubungi melalui email, [email protected] atau [email protected]. Masa bekerja bagi syarikat ini adalah hari isnin hingga hari ahad termasuklah cuti umum dan bagi sokongan email dan telefon pula bermula jam 10 pagi hingga 12 malam.

Anda boleh berurusan dengan NetKL dengan Bahasa Melayu.

Bagi kebanyakan syarikat penyedia hosting dan domain name, anda terpaksa berurusan dengan mereka 100% bahasa inggeris sebagai bahasa pengantaran dan bagi pengguna di Malaysia, tidak semua mampu memahami bahasa inggeris dengan baik.

Dengan NetKL anda boleh berurusan dengan syarikat ini melalui telefon dan juga email sama ada menggunakan bahasa inggeris ataupun dengan bahasa Melayu @ bahasa Malaysia sebagai bahasa pengantara. So, ini lah penulis maksudkan kenapa anda harus memilih NetKl untuk pembelian domain name anda.

Sebelum melakukan pembelian domain  name, anda boleh mendaftarkan diri secara percuma untuk membuka akaun di NetKL dan anda bebas untuk bertanya apa sahaja soalan melalui email kepada mereka. Jangan risau, soalan anda akan dijawab sebaik mungkin oleh staff NetKL.

Jika anda benar-benar berminat untuk melakukan pembelian domain name untuk website anda, ataupun untuk pembelian hosting, anda boleh terus ke website rasmi mereka melalui link dibawah ini.

Selain itu, apabila anda melakukan pembeilan domain name daripada syarikat ini, mereka juga menyediakan perkhidmatan untuk tetapan domani name ke web anda. Ini bermakna pihak mereka akan memasangkan terus domain name ke web anda tanpa anda bersusah payah untuk melakukan tetapan pemasangan domain name. Mudah bukan?
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: August 09, 2018

1 comment:

  1. I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to understand. Unlike other blogs I have read which are really not that good.Thanks alot! name a company

    ReplyDelete

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.