Berniaga Asesori Telefon Di Pasar Malam, Sejauh Mana Anda Perolehi Keuntungan? - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Thursday, August 2, 2018

Berniaga Asesori Telefon Di Pasar Malam, Sejauh Mana Anda Perolehi Keuntungan?

Berpeluang untuk berniaga sendiri adalah pilihan yang paling bijak kerana anda sendiri adalah seorang majikan dan anda juga seorang kuli, bermakna pahit manis dalam perniagaan hanya anda sendiri yang akan merasakannya.

Berniaga di pasar malam walau dipandang serong oleh sesetengah pihak tetapi tahukah anda, mereka yang memandang sinis dengan perkerjaan ini sebenarnya tidak tahu berapa nilai sebenarnya keuntungan diperolehi oleh peniaga di malam pasar .

Kita akan membincangkan beberapa fakta yang mungkin anda lalui jika anda merancang berniaga di pasar malam dengan menjual telefon asesori berdasarkan tip-tips yang akan diberikan disini.

Berniaga di pasar malam adalah peluang terbaik anda.

Tidak semua akan berpeluang untuk berniaga di pasar malam kerana tidak semua mempunyai minat yang sama. Sekiranya anda mempunyai minat untuk mencari peluang untuk berniaga di pasar malam, pilihan anda adalah yang paling tepat.

Pasar malam adalah tempat yang paling sesuai untuk memulakan perniagaan kecil dan anda berpotensi untuk mendapatkan keuntungan maksimum bergantung pada apa yang anda lakukan.

Antara pilihan orang ramai saat berada di pasar malam adalah tentang telepon asesori yang dijual murah misalnya telepon selular, kabel, earphone, powerbank, pelindung layar, dan lain lagi.
Pasar Malam
Gambar Oleh, 1588877 , Dilesenkan Melalui Creative Commons
Bayangkan, selamanya mana-mana pasar malam di negara ini akan didatangi oleh beratus orang malahan dapat mencapai ribuan orang. Adakah anda melihat dengan jelas peluang ini?

Jika anda datang ke pasar malam, cuba sesekali melihat kedai asesori telefon yang ada di kawasan itu, anda akan dapat banyak pelanggan yang akan berhenti. Betulkah?

Disini, anda sendiri akan melihat betapa beruntungnya mereka yang berniaga di pasar malam kerana mereka akan mendapat banyak keuntungan daripada wang modal untuk berniaga.

Anda harus bersedia dengan banyak bekalan stok

Mempunyai banyak stok adalah untuk memastikan bekalan anda sentiasa ada dan seterusnya mengekalkan keuntungan anda.

Untuk mendapatkan banyak stok, anda dinasihatkan mendapatkan bekalan secara langsung dari kilang untuk mendapatkan harga yang paling murah sekali berbanding anda dapatkan dari orang tengah kerana selalunya orang tengah menjual kepada Anda dengan harga yang mahal.


Pembekal asesori telefon yang paling popular adalah dari negara China kerana negara itu adalah pembekal terbesar di Asia dan mereka mempunyai beratus pabrik untuk membuat asesori-asesori telefon dan kemudian dipasarkan ke seluruh dunia.

Pada masa ini, anda tidak lagi perlu ke negara China untuk semata-mata membeli barang-barang apa-apa jenis termasuk telefon asesori kerana terdapat langsung pembelian dari China secara online seperti melalui Alibaba.com, Taobao.com, dan juga 1688.com.

Bayangkan, jika anda memborong sarung telefon pintar sebanyak 50 pcs dengan sarung kos satu pcs hanya RM 1 dan menjual di pasar malam dengan harga RM 20, anda akan mendapat keuntungan bersih sebanyak RM 19. Ia sangat menguntungkan bukan?

Pastikan sentiasa menjual asesori telefon yang sedang trend dan terkini.

Selain daripada sentiasa menyimpan stok yang mencukupi, anda juga sentiasa mendapatkan aksesori telefon yang sedang trend dan mempunyai permintaan banyak contoh telefon pintar Supreme yang begitu banyak permintaan terutama remaja.


Setiap tahun jenama terkenal dunia seperti Samsung, Apple, Oppo, Lenovo dan lain-lain jenama popular akan mengeluarkan model terbaru mereka dan sudah tentunya akan mendapat sambutan daripada banyak orang.

Oleh itu, anda disaran mendapatkan bekalan stok asesori telefon untuk jenama telefon yang baru di pasaran kerana setelah orang ramai membeli telefon yang paling terkini sekali, tentunya mereka akan mencari baru yang mereka beli.

Asesori telefon harus dijual dengan harga berbaloi.

Tipnya mudah, jangan menjual sesuatu barang dengan harga yang terlalu mahal kerana walaupun cara ini sangat menguntungkan anda tapi barang yang anda jual agak lambat terjual karena orang ramai merasakan harga yang anda jual adalah mahal.

Ini akan menyebabkan risiko lambakan stok banyak dan tidak terjual menyebabkan anda mungkin mengalami kerugian.

Apa yang paling penting, jual dengan harga yang berbaloi dan murah berbanding dengan pesaing yang lain dan pada masa yang sama, anda masih mendapat keuntungan dengan hasil penjualannya.


Cara ini menjadikan stok asesori yang anda jual akan terus terjual dan kemudian anda akan mendapat mudah dengan modal pusingan berniaga seterusnya akan memaksimakan keuntungan.

Jika anda menjual dengan harga yang benar-benar murah, tidak dinafikan, orang ramai akan memenuhi kedai anda di pasar malam kerana pembeli-pembeli sedia ada sudah tentu akan bercerita dengan teman-teman mereka atau keluarga mengenai toko asesori anda di pasar malam karena menjual dengan harga yang murah berbanding harga pasaran.
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: August 02, 2018

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.