Perlukah Mendaftar Diri Di Web Lazada Sebelum Jual Barang? - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Sunday, July 15, 2018

Perlukah Mendaftar Diri Di Web Lazada Sebelum Jual Barang?

Tips Lazada pada hari ini adalah menjawab berapa pertanyaan mengenai perlukah mendaftar terlebih dahulu di web rasmi Lazada sebelum menjual barang?

Baik, Lazada adalah sebuah laman web e-dagan yang  terkemuka di Asia Tenggara dan terdapat beribu-ribu penjual sama ada syarikat besar, kecil, syarikat persendirian, datang untuk berlumba-lumba menjual barangan  ataupun produk mereka melalui Lazada.

Semasa artikel ini ditulis, Lazada masih sebuah laman web  e-dagang nombor satu di Malaysia dan tangga kedua adalah  web e-dagang Shopee menurut ranking yang diperolehi dari Alexa.com.

Bayangkan, web Lazada merupakan web shopping online  nombor satu di negara ini dan anda dapat banyangkan sendiri begitu ramai sekali pembeli secara online pada masa ini.

Apabila potensi untuk berniaga di Lazada begitu baik sekali, semakin hari penjual ataupun seller dari Lazada semakin bertambah.  Tahukah anda, penjual di Lazada pada masa ini di dalam anggaran 35,000 orang?
Lazada Seller Center Logo
Sebelum ini, prosedur untuk berniaga di Lazada memang  penjual wajib untuk mendaftarkan diri terlebih dahulu sebelum dapat memulakan perniagaan menjual produk mereka, walau bagaimanapun, prosedur menjual  tidak seketat  pada masa mula-mula web Lazada dibuka kepada orang ramai.
Antara prosedur yang agak ketat untuk menjual di Lazada adalah anda wajib untuk mendaftarkan perniagaan anda di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) walaupun anda hanya penjual persendirian secara online sepenuhnya dan tidak memiliki kedai fizikal.

Untuk mendaftarkan diri menjadi sebahagian dari peniaga di Lazada, anda boleh terus ke web rasmi Lazada dan pergi ke bahagian penjual @ Lazada Seller Center.  Isi butiran yang diperlukan sehingga anda berjaya untuk mendaftarkan diri.
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: July 15, 2018

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.