Kad Cimb Hilang Atau Dicuri – Apa Harus Dilakukan - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Saturday, July 14, 2018

Kad Cimb Hilang Atau Dicuri – Apa Harus Dilakukan

Adakah kad Cimb anda hilang atau telah dicuri oleh seseorang? CIMB Bank telah menetapkan beberapa saranan untuk pelangganya jika kad mereka hilang.

Oleh itu jika berlaku keatas anda, perlunya anda mengambil langkah yang perlu dengan segera agar kad anda tidak disalah guna oleh individu yang tidak bertanggungjawab.

Telah banyak kes berlaku mengenai kehilangan wang di dalam akaun persendirian di negara ini disebabkan mungkin salah satu puncanya kerana  individu tidak melaporkan dengan segera kehilangan kad mereka dan terdapat individu menyalahgunakan akaun tersebut.

Tips jika kad CIMB Bank hilang atau dicuri

Bagi pengguna CIMB Debit Masterkad, ATM Cards, kad kredit, anda disaran menghubungi dengan segera  talian Consumer Call Centre +603 6204 7788 (Panggilan tempatan dan Luar Negeri) untuk pembatalan kad anda atau  segera pergi ke mana-mana cawangan CIMB Bank yang berhampiran dengan tempat tinggal anda untuk melaporkan mengenai kehilangan kad anda dan juga urusan gantian kad yang baru.
Cimb Card
Credit: CIMB Bank
Bagi pemegang premier Card, anda harus menghubungi  Consumer Call Centre CIMB Bank di talian +603 6204 7799 untuk melapurkan segera kehilangan kad anda atau pergi ke mana-mana cawangan CIMB Bank yang berhampiran.
Jika anda ingin berhubung dengan Pusat Panggilan Pilihan CIMB Bank (Preferred Call Centre), anda boleh dail 1 300 885 300 (Tempatan) atau +603 2295 6888 (Luar Negara). 
Gunakan email [email protected] Jika anda ingin berhubung melalui email rasmi CIMB Bank. Sekiranya kad CIMB Bank anda hilang bersama-sama dengan dokumen yang lain atau seseorang telah mengetahui pin keselamatan kad anda, anda harus segera ke balai yang berdekatan untuk membuat laporan polis.

Rujukan: CIMB Bank
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: July 14, 2018

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.