Website Percuma Kesan Kesalahan Ayat Penulisan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Friday, July 28, 2017

Website Percuma Kesan Kesalahan Ayat Penulisan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar

Artikel ini memberi panduan kepada anda dan semua pelajar-pelajar di sekolah, kolej, universiti, atau sesiapa pun jua yang inginkan penulisan  bahasa inggeris mereka agar tidak mempunyai kesalahan tatabahasa umpamanya, seperti kesalahan lazim , iaitu kesalahan di dalam grammar, pengulangan ayat, komma, noktah, kesalahan ayat, dan lain-lain kesalahan lagi.

Misalnya anda seorang pelajar diarahkan untuk membuat 'home work' di dalam karangan bahasa inggeris oleh guru anda, atau anda seorang pelajar universiti yang sedang menyiapkan assignment di dalam penulisan bahasa inggeris, hanya gunakan tool percuma ini.

Website Percuma Kesan Kesalahan Ayat Penulisan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar
Baik, sebenarnya terdapat banyak website percuma di internet, anda hanya perlu minta pertolongan dengan mr. google sahaja, tetapi bagi mereka yang masih belum mengetahui adanya tool untuk mengesan kesalahan ayat di dalam penulisan, anda berada di artikel yang betul untuk mengetahuinya sebagai rujukan.
Decorative Picture
Photo by, PDPics, Licenced Via Creative Commons
Berikut adalah beberapa tool daripada website untuk mengesan kesalahan ayat bahasa inggeris yang boleh anda gunakan di dalam penugasan kerja anda.

1. Tool kesan kesalahan penulisan dari grammarcheck.net
Website ini dimiliki oleh seorang wanita penama Jennifer di mana dia bekerja sebagai guru bahasa inggeris di sebuah sekolah swasta di Thailand. Suaminya adalah seorang programmer dan telah mencipta tool ini untuk untuk isterinya dan juga sebagai panduan pelajar di mana isterinya mengajar.

Tools ini amat mudah digunakan anda hanya perlu copy dan paste artikel anda pada bahagian 'check you text' dan tekan button 'Free Check'. Di dalam beberapa second, tools ini akan mengesan kesalahan pada artikel anda. Alamat penuh website ini adalah, http://www.grammarcheck.net.

2. Tool daripada website LanguageTools
Website ini telah dicipta oleh sekumpulan peminat bahasa dan juga pemaju perisaian. Selain bahasa Inggeris, tool ini boleh digunakan dalam beberapa lagi bahasa seperti German, Greek, Italian, Japanese dan lain-lain lagi.

Apa yang perlu anda lakukkan, copy dan paste artikel anda, dan klik pada button 'Check Text'. Ianya amat mudah. Untuk mencuba tool ini, anda lawati tapak ini, https://www.languagetool.org/.

3. Tools percuma dari Noun Plus.net
Seperti website tool yang lain, anda hanya perlu copy and paste artikel anda melalui ruangan yang disediakan. Apa yang menarik mengenai tools ini, ia akan memberikan perbandingan artikel anda dengan artikel yang telah dimodifikasi melalui tool tersebut dan memberikan beberapa pilihan pembetulan.

4. Tool percuma dari scribens.com
Tool ini mampu melakukkan pemeriksaan ayat sehingga 20,000 karakter, dan ianya sesuai bagi mereka yang mempunyai artikel yang sederhana banyaknya. Apa yang menarik melalui web ini, ianya mempunyai kamus di dalam bahasa Inggeris mengenai definisi, konjugasi, dan sinonim.

Anda hanya perlu lakukan copy dan paste artikel anda, dan tekan pada button 'Check'. Untuk mencuba tool ini, anda boleh terus ke alamat ini, https://www.scribens.com.

5. Tool percuma dari Online Text Correction
Tool ini mampu mengesan kesalahan seperti kesalahan asas grammar, kesalahan pada ayat, pembetulan secara automatik serta tersedia untuk bahasa Inggeris dialek Afrika Utara,New Zeland, Australia, British dan juga Amerika.

Jika anda menggunakan tool ini, anda hanya copy dan paste artikel anda dan tick pada 'Autocorrect' dan tekan 'Submit'. Ia akan secara automatik akan memperbetulkan kesalahan pada penulisan anda.

Sebenarnya, terdapat banyak lagi tool tetapi penulis hanya memberikan anda 5 website sahaja untuk dijadikan sebagai panduan anda dan tool ini kesemuanya percuma tanpa apa-apa bayaran.
Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: July 28, 2017

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.