Tips Mengiklankan Rumah Anda Untuk Dijual - GeoffreyStephen.com

Latest

Search For Anything Tips Here (360°).

Sunday, April 3, 2016

Tips Mengiklankan Rumah Anda Untuk Dijual

Bagaimana caranya mengiklankan rumah anda untuk dijual? Beberapa tips dan panduan ini mengajar anda bagaimana mengiklankan rumah anda agar cepat terjual serta dibeli oleh pembeli yang benar-benar berminat  dengan rumah anda.

Panduan ini juga terpakai kepada mereka yang melakukan bisnes menjual rumah, hartanah atau mereka yang menjual rumah disebabkan ingin berpindah, jual rumah kerana memperbaiki kedudukan  kewangan atau mungkin jual rumah kerana ingin membeli rumah baru serta pelbagai sebab-sebab dan alasan yang  lain.

Secara teorinya, mengiklankan rumah anda untuk dijual mempunyai dua hal yang  perlu anda ambil perhatian iaitu beriklan dengan secara offline dan juga melalui online.

Apa itu beriklan secara offline dan online? Iklan offline bererti anda mengiklan rumah anda di dalam dunia yang realiti dan mengiklan melalui online pula melalui dunia alam maya/internet.

Kedua-dua cara ini memiliki potensi pembeli yang tersendiri dan amat berguna bagi misi menjual rumah anda agar cepat terbeli oleh pembeli yang berpotensi.
Gambar Hiasan
Credit: Crepa.ca
Sebelum anda berkira-kira untuk mengiklankan rumah anda, ada baiknya anda mengambil beberapa photo dari sudut-sudut penting rumah misalnya photo gambar keseluruhan rumah, ruang tamu, dapur, bilik bagi membolehkan orang ramai untuk melihat secara jelas keadaan rumah anda.

Apapun pastikan rumah yang anda ingin jual masih dalam keadaan yang baik tanpa mengalami sebarang kerosakan atau keretakan.

Mengiklankan rumah anda dengan secara offline
Tip-tips penting mengiklankan  rumah anda  dengan cara offline meliputi beberapa strategi yang berguna kepada anda.

1. Banner/ kain rentang rumah untuk dijual- Meletakkan papan tanda ‘rumah untuk dijual’ atau banner/ kain rentang menunjukkan rumah anda ingin dijual oleh anda sendiri yang perlu diletakkan  di hadapan rumah anda.

Anda juga harus meletakkan nombor telefon yang boleh dihubungi oleh orang ramai atau jika perlu harga rumah itu sekali.

2. Beriklan dengan akhbar tempatan- Mungkin anda perlu mengeluarkan sedikit wang anda untuk membayar iklan melalui akhbar tempatan untuk mengiklankan rumah anda.

Cara ini amat berpotensi mempunyai pembeli kerana akhbar tempatan yang popular mempunyai pembaca yang ramai dan sudah tentunya mereka akan melihat iklan rumah anda yang ingin dijual.

3. Memberitahu rakan-rakan anda- Anda juga perlu memberitahu kawan-kawan atau kenalan anda ingin menjual rumah anda. Mungkin sesetengah kenalan anda tidak berminat untuk membeli rumah yang ingin anda jual tetapi mungkin kenalan rakan-rakan anda yang lain ataupun rakan-rakan mereka berminat untuk membeli rumah anda.

4. Meletakkan iklan di papan kenyataan- Sesetengah bandar, daerah, kedai-kedai menyediakan papan kenyataan percuma kepada orang ramai untuk beriklan. Jangan lepaskan peluang ini untuk mengiklankan rumah anda untuk dijual.

5. Meletakkan iklan di papan kenyataan berbayar- Di bandar-bandar atau daerah tertentu, sesetengah pihak berkuasa tempatan (PBT) akan menyediakan papan kenyataan berbayar untuk membolehkan orang ramai untuk beriklan. Anda boleh mengambil kesempatan ini untuk mengiklankan rumah anda.

Mengiklankan rumah anda dengan secara online
Mengiklankan rumah anda melalui alam maya atau alam siber perlu diambil kira sebagai altenatif terbaik untuk menjual rumah anda.

1. Beriklan melalui media sosial- Mungkin anda memiliki akaun media sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram atau akaun Whatsapp.

Guna kesempatan ini untuk  mengiklankan rumah anda kepada rakan-rakan anda atau kenalan alam maya anda dan mungkin mereka akan berkongsi dengan kawan-kawan mereka yang lain mengenai rumah yang anda ingin jual.

2. Beriklan melalui iproperty.com.my- Web khas bagi menjual hartanah ini amat popular sejak tahun 2007 lagi hinggakan pernah disenaraikan oleh alexa.com sebagai antara web paling dilawati oleh pengunjung di Malaysia. Anda tidak rugi mengiklankan rumah anda melalui web ini.

4. Beriklan dengan mudah.com.my-Aliran trafik ke web ini tidak kurang hebatnya dan dikunjungi oleh beribu-ribu pengunjung tempatan setiap hari bagi melihat barangan-barangan yang dijual dengan secara online.

Beriklan kali pertama melalui web ini adalah percuma dan gunakan kesempatan ini untuk mengiklankan rumah anda untuk dijual.

Ini hanya sebahagian tips-tips penting sekiranya anda ingin mempromosi untuk menjual rumah anda dengan segera.

Cara-cara ini memungkinkan anda akan memperolehi pembeli dengan segera kerana sebagai pengetahuan anda, setiap hari ramai orang akan mencari rumah untuk dijual di kawasan-kawasan yang berhampiran dengan daerah kelahiran mereka.

Semoga tips ini membantu anda, sekiranya terdapat tips lain yang berguna, anda boleh berkongsi kepada kami disini. Baca juga,Cara Mengetahui Pinjaman Peribadi Intrest Paling Murah SecaraOnline.      

Posted by mr geo
GeoffreyStephen.com Updated at: April 03, 2016

No comments:

Post a Comment

Comments containing the active link, promotion, requesting a visit again, will not be displayed.